Monday, January 31, 2011

Color Club - Pucci-Licious

Kyllästyin siihen pinkkiin glitteriin ja laitoin lakkaa päälle. Luonnossa kynnet näyttävät hyviltä, kuvassa mahdottoman suurilta ja pyöreäkärkisilta :D Kamera on a r m o t o n :P

Pucci-Licious on aivan upea sävy, toisaalta taas vaan tavis creme lakka. Mielenkiintoinen sävy ja näyttää näissä kynsissä jopa hieman hurjalta. Tämä kuuluu Color Clubin neon kokoelmaan vaikka ei neonsävy olekaan.

Laatu tässä on loistava, levittyy hyvin ja peittää kahdella kerroksella. Pucci-Licious kuivuu semi-mataksi. Tykkään tästä sävystä todella paljon ja ehkä nyt kituutan tämän avulla vielä muutaman päivän ennen kuin huollan kynnet.

Kuvassa Pucci-Licious x2 ja päällä Seche Vite.

Ihonsävy näyttää kuvassa kummalta, kun jouduin säätelemään kameran asetuksia ja vähän vielä värejä muuntamaan photarissakin, kun tämä oli taas näitä pain-in-the-ass sävyjä kuvattavaksi ;) Sain mielestäni sävyn kuitenkin vastaamaan aika hyvin todellisuutta ainakin oman tietokoneeni näytöllä katsottuna.I got tired of the pink glitter on my nails and decided to cheer myself up with some nail polish. I chose Color Club's Pucci-Licious for that and it did it's job perfectly. This shade is from CC's neon collection although it's not exactly a neon color.

IRL my nails look great but on the photo they look too big and tips are too round. Camera has no mercy on me my nails as usual ;)


This is an interesting color. On the other hand it's strikingly beautiful and then again it's just your everyday creme. Either way I love it and on these nails it looks fierce.


Quality on this is excellent and it's opaque with two coats (obviously not a neon shade then). This dries semi-matte so you shine junkies out there need a topcoat with this one.


In this mani I used Pucci-Licious x2 and Seche Vite on top.


My skin tone on the photo looks weird cos I had to adjust the camera settings and also adjust the colors with photoshop. This was one of those pain-in-the-ass shades to photograph. No matter what you do it looks too blue *sigh* I think I got the color to look pretty accurate though (on my monitor anyways).

Sunday, January 30, 2011

Gel nails with gold glitter

Tässä kaverille tehdyt geelikynnet hopea- ja kultaglitterillä. Eri sävyt eivät kuvassa valitettavasti erotu. Geelit ja hopeaglitter Cesars Secrets ja kultaglitter eBaysta.

Ensi viikolla huollan jo varmaan omat kynnet, kun alan kyllästyä tähän läpikuultavaan pinkkiin. Mitähän kivaa sitä keksisi...


Gel nails with gold glitter
Klikkaa kuva suuremmaksi / Click image larger


Here's gel nails I did for my friend using silver and gold glitter. Unfortunately you can't really see the different shades on this pic. Gel and silver glitter is from Cesars Secrets and gold glitter from eBay.

I think I have to fix my own nails very soon. Getting bored with this sheer-ish pink. Hmm, what should I do next...


Saturday, January 29, 2011

Messed up flower thingy :D

Harjoittelin kynsien koristelua nail art siveltimillä ja kynsilakoilla, mutta ei ihan mennyt nappiin tämäkään kokeilu. En vaan osaa tehdä siististi noilla lakoilla, mutta onneksi 12 sävyn akryylimaalisetti on jo tulossa. Ehkä niillä onnistun paremmin :)

Laitan nyt kuitenkin kuvan. Voi sitten verrata maaleilla tehtyihin koristeluihin joskus myöhemmin. Kukassa käytin OPI Alpine Snow, Color Club Peppermint Twist ja China Glaze Tinsel lakkoja.I tried to paint a flower on my gel nail using nail art brushes and nail polish and it didn't come out too well. I just can't do that using polish and make it look nice. Good thing is I have 12 color acrylic paint set on it's way so we'll see if I can do something prettier with those.

I'll post this pic anyways and we can compare it to the ones done with acrylic paint later on. I used OPI Alpine Snow, Color Club Peppermint Twist and China Glaze Tinsel polishes for this flower.

Friday, January 28, 2011

Updating my blogroll!

Päivitän blogilistaani ja poistin siitä suurimman osan blogeista joita ei ole päivitetty kuukausiin. Jos blogisi on poistettu listastani ja haluat lisätä sen takaisin jätä kommenttia :)

Oman blogihiljaisuuteni aikana on tullut iso kasa uusia ihania kynsi- ja kosmetiikkablogeja. Jos haluat lisätä oman blogisi osoitteen listaani tai tiedät loistavan blogin jätäthän kommenttia. Kiitos!

**********************

I'm updating my blogroll and I deleted most of the blogs that haven't been updated in months. If your addy got deleted and you want it back please let me know :)

While I have been gone from blogging a lot of lovely new nail and cosmetics blogs have appeared. If you want your blog added to my list or if you know about a great blog that that should be added to my blogroll please leave a comment. Thanks!

Thursday, January 27, 2011

Rakennekynsistä ja käsien hoidosta


*** THIS POST IS ONLY IN FINNISH. TALKING ABOUT GEL AND ACRYLIC NAILS IN GENERAL. IF YOU HAVE ANY QUESTIONS IN ENGLISH ABOUT THIS SUBJECT PLEASE FEEL FREE TO LEAVE A COMMENT OR E-MAIL ME, THANKS! :) ***


Blogiini eksytään usein myös sellaisilla hakusanoilla kuin geelikynnet tai rakennekynnet, joten ajattelin kirjoittaa asiasta postauksen. Näitä samoja asioita käsitellään useissa muissa blogeissa sekä kynsistudioiden omilla sivuilla ja asia saattaa olla monille teistä jo ihan tuttua juttua.

Itse olen tehnyt rakennekynsiä noin kaksi vuotta ja työskentelin yrittäjänä paikallisessa liikkeessä ennen äitiyslomalle jäämistä. Nyt näperrellään vaan omia ja kavereiden kynsiä aina välillä, jotta taidot pysyvät yllä. Olen käynyt Cesars Secrets sarjan sekä geeli, että akryylikoulutuksen. Akryylejä en viitsi tällä hetkellä näin kotioloissa tehdä edes itselleni hajun takia.


KOSKAAN EI OLE LIIAN MYÖHÄISTÄ

Olivatpa kätesi ja kyntesi sitten kuinka huonossa kunnossa tahansa voit aina tehdä päätöksen pyrkiä kauniimpaan lopputulokseen. Tänään on hyvä päivä aloittaa :)

Jos kyntesi ovat luonnostaan vahvat ei sinulla ole mitään tarvetta ottaa rakennekynsiä. Huolellisella hoidolla ja laadukkailla tuotteilla sekä ripauksella kärsivällisyyttä saat varmasti ajan myötä kauniit ja huolitellut kädet sekä kynnet.

Ohuet, katkeilevat ja helposti liuskottuvat kynnet saa kyllä kasvamaan, kun jaksaa nähdä tarpeeksi vaivaa. Helpompi ja nopeampi tie kynsien kauneuteen on rakennekynnet tai vaikkapa oman kynnen geelaus. Harvaa meistä suomalaisista on siunattu luonnostaan vahvoilla ja kestävillä kynsillä, joten 0nneksi meille huonokyntisillekin on keksitty oikotie onneen.

Kynsien pureskelijoille rakennekynnet ovat oiva apu. Kauniita kynsiä ei tee mieli purra ja vaikka tekisikin, niin materiaaliin eivät hampaat pysty. Pahastikin pureskeltu kynsi ja lyhyeksi päässyt kynsipeti palautuu yleensä normaaliksi ja saavuttaa jälleen kauniin luonnollisen muotonsa. Alussa pureskelijoilla saattaa olla kynsien pysyvyydessä ongelmia ja huoltoväli joudutaan pitämään lyhyempänä. Kynsien kasvettua takaisin normaaliin mittaan yleensä pysyvyys paranee huomattavasti ja huoltoväli voidaan muuttaa pidemmäksi.


PANOSTA LAATUUN

Rakennekynsien teko on periaatteessa helpolta näyttävää hommaa, mutta käytännössä vaikeaa ja vaatii paljon harjoittelua. Valitettavan usein näkee kärjistä todella paksuja ja leveitä, lapiomaisia kynsiä. Liian usein huomaa myös ihmisten pitävän normaalina sitä, että geelikynsi on paksu ja epätasainen möykky. Suosittelenkin kaikille myös ainoastaan itselleen kynsiä tekeville kunnon koulutusta. Koulutus maksaa itsensä takaisin huoltojen hinnassa. Tosin aika nopeasti kyllästyy omia kynsiään laittamaan, kun esimerkiksi oikeakätiselle vasemmalla kädellä tekeminen on melko hankalaa. Tietysti ahkera harjoittelu auttaa tuossakin asiassa.

Rakennekynsiä itselleen haluaville suosittelen perehtymistä siihen miltä sen kynnen pitää ihan oikeasti näyttää. Kärki on tasaisen vahvuiseksi ja melko ohueksi viilattu. Se ei myöskään saa levitä viuhkamaisesti vaan reunojen pitää olla suorat. Massan raja on lähellä kynsinauhaa, mutta ei missään nimessä osu siihen. Raja on myös viilattu erittäin ohueksi. Liian paksu geeli- tai akryylimäärä kynsinauhojen vieressä aiheuttaa ilmaantumista. Sivulta sekä edestä katsottuna kynnen malli on kauniin pyöreä ja stressipiste on oikeassa kohtaa. Kynsi ei siis saa alkaa ohuena kynsinauhalta ja tasaisesti muodostua paksummaksi kärkeä kohti, vaan paksuin kohta on suurin piirtein keskellä kynttä. Kynnen pinnalla ei saa olla kuoppia tai kohoumia vaan sen pitää olla täydellisen tasainen. Väärän mallinen kynsi ilmaantuu, katkeaa tai jopa irtoaa helposti.

Tiedän miten ihanaa on saada kerralla kauniit ja pitkät kynnet, mutta pituuden kanssa kannattaa kuitenkin olla ensimmäisellä kerralla maltillinen. Jos sinulla ei ole aikaisemmin ollut rakennekynsiä tai yleensäkään pitkiä kynsiä, niin itse suosittelen kynteen maksimissaan puolet kynsipetisi pituudesta mittaista lisäystä. Geelin/akryylin suojassa kyntesi kasvavat nopeasti ja ennen kuin huomaatkaan sinulla on jo todella pitkät kynnet. Liian pitkät kynnet tökkivät helposti vastaan joka paikkaan ja liiallinen kolauttelu nopeuttaa kynsien ilmaantumista huomattavasti.

Käytettävän tuotteen merkkiä enemmän kynnen pysyvyyteen vaikuttaa mielestäni tekijän taidot ja kokemus. Taitava tekijä tekee pysyvät ja kauniit kynnet huonommallakin sarjalla. Huono ja kokematon tekijä voi käyttää kaikkein laadukkaimpia tuotteita ja silti kynnet alkavat ilmaantumaan jopa viikossa. Useimmiten tässäkin kohtaa pätee sanonta "Halvalla ei saa hyvää", mutta kannattaa muistaa, että myöskään kallis hinta ei takaa laatua. Hinnan ja merkin sijaan kannattaa siis mieluummin tutustua tekijän tekemiin kynsiin ja kysellä ihmisten mielipiteitä paikasta ennen ajan varausta.
PIDÄ HUOLTA KYNSISTÄSI

Rakennekynsi on omaa luonnollista kynttäsi huomattavasti vahvempi, mutta ei tuhoutumaton. Suosittelenkin kohtelemaan rakennekynsiäsi kuin ne olisivat omat luonnolliset kyntesi. Liiallinen vääntäminen, naputtelu tai mm. tölkkien availu ei välttämättä katkaise kynttäsi, mutta edesauttaa ilmaantumista ja lyhentää huoltoväliä. Kynnen osuminen lujaa esim. pöytään tai autonovenkahvaan repäiseminen vaurioittaa kynsiäsi taatusti. Myös kynnen jääminen vaikkapa oven väliin saattaa aiheuttaa massan irtoamisen kynnen pinnalta. Siivotessa tai tiskatessa kannattaa käyttää hanskoja käsiä suojaamassa.

Rakennekynsi lyhennetään aina viilaamalla, ei koskaan leikkaamalla. Tarkoitukseen sopivan viilan voit ostaa nettikaupasta tai kynsistudioltasi. Tavalliset hiekkapaperiviilat eivät tehoa rakennekynsiin, lasiviilasta puhumattakaan. Kynsiä kannattaa itse viilailla huoltojen välillä mahdollisimman vähän. Kynsinauhan vierestä näkyviin kasvavaa rajaa kannattaa häivyttää viilaamisen sijaan värittömällä kynsilakka. Tähän tarkoitukseen käy ihan normaali vaikkapa marketista saatava kirkas lakka. Lakka saattaa ajan kuluessa hieman kellastua ja se kannattaakin poistaa ja lakata kynnet uudelleen vaikkapa kerran viikossa.Rakennekynsille käytetään aina asetonitonta kynsilakanpoistoainetta. Sellaista löytyy useimmilta kynsisarjoilta ja voit varmasti ostaa sitä kynsistudioltasi. Myös ihan kaupoista ja marketeista löytyy asetonittomia lakanpoistoaineita, mm. Maybellinen vihreä. Kynsiäsi voit halutessasi lakata ihan normaalilla kynsilakalla ja silloin onkin tärkeää, että kynnen pinta on täydellisen tasainen. Kuopat ja kohoumat peilaavat aina lakan alta rumasti. Jos kynsiä laittaessa huomaat, että kynteen jää epätasaisuutta kannattaa siitä huomauttaa tekijälle viilausvaiheessa. Kynsistä on helppo tehdä tasaiset ja virheet ovat yleensä joko laiskuutta tai huolimattomuutta.

Kynsi kasvaa keskimäärin millin viikossa ja huoltoväli kannattaakin pitää maksimissaan 4 viikossa. Ensimmäisellä kerralla voi olla hyvä varata huolto heti 3 viikon päähän kynsien laitosta ja väliä voi sitten tarpeen mukaan pidentää, kun selviää miten hyvin kynnet pysyvät kiinni. Jos tuntuu, että kynnet ilmaantuvat nopeasti kannattaa kokeilla uutta tekijää/merkkiä. Löytyy myös sellaisia harvoja tapauksia joilla mikään materiaali tai merkki ei vaan pysy. Tämä on kuitenkin todella harvinaista.


Tässä kynteni noin viikon kasvun jälkeen. Laitoin geelin todella lähelle kynsinauhaa ja niin se näyttää sen keskiverto millin kasvavan minunkin kynteni viikossa.


Huoltojen välillä pahasti ilmaantunutta tai irtoamassa olevaa kynttä ei kannata itse korjailla liimalla. Kynnen pinta jää harmahtavaksi ja ruman näköiseksi. Lisäksi kynnen alle saattaa liimatessa jäädä kosteutta ja pöpöjä jonka seurauksena saat kynteesi todella helposti hometta. Liimaamisen sijaan parempi vaihtoehto on laittaa esimerkiksi laastari suojaamaan kynttäsi ja varata aika yhden kynnen huoltoon mahdollisimman pikaisesti.

Kun haluat luopua rakennekynsistäsi varaa aika niiden poistoon studioltasi. Älä koskaan revi kynsiä irti itse, sillä se vaurioittaa suuresti omaa luonnollista kynttäsi.


KAUNIIT KÄDET HUOMATAAN

Vaikka rakennekynnet osaltaan auttavat pitämään kätesi aina huolitellun näköisinä et saa unohtaa käsien muuta hoitoa. Kuivat kädet ja repeilleet kynsinauhat tekevät käsistäsi epäsiistin ja ikävän näköiset. Myös kyntesi eivät näytä ollenkaan niin hyviltä hoitamattomissa käsissä. Muistathan siis rasvata ja öljytä käsiäsi sekä kynsinauhojasi päivittäin.

Varsinkin näin talvella on hyvä muistaa ihon säännöllinen kosteutus. Joillekin voi olla tarpeen pitää vaikkapa lavuaarin reunalla tai muussa helpossa paikassa nopeasti imeytyvää voidetta pumppupullossa. Siitä on helppo ottaa hiukan voidetta joka kerta käsien pesun jälkeen. Iltaisin voit laittaa paksumpaa ja hoitavampaa voidetta ennen nukkumaan menoa ja vetää puuvillahanskat käsien suojaksi. Näin voide saa rauhassa imeytyä ja et kuitenkaan suttaa lakanoitasi.

Kynsinauhaöljyä ja -voidetta kannattaa käyttää myös päivittäin, ainakin kerran, mieluiten kaksi kertaa päivässä. Jos sinulla on omaa kynttä näkyvissä geelauksen alla, kynnen kärjessä, kannattaa sinnekin sipaista öljyä tai rasvaa. Varsinkin talvipakkasilla oma luonnollinen kynsi alkaa helposti kuivumaan ja käpertyy irti geelistä. Öljyäminen ja kosteutus helpottaa tätä vaivaa jonkin verran. Käsien ihoa kannattaa myös kuoria säännöllisesti. Näin voiteet ja öljyt pääsevät imeytymään ja vaikuttamaan tehokkaammin.Käsien hoidosta kannattaa tehdä päivittäinen ja viikottainen rutiini. Käsien rasvaus ja kynsinauhojen öljyäminen ei vie paljon aikaa ja on todellakin vaivan arvoista.

Kätesi ja kyntesi huomataan niin hyvässä kuin pahassa ja niihin panostaminen vaikuttaa ihmeen positiivisesti jopa joidenkin itsevarmuuteen. Rumat pureskellut kynnet ja lohkeilleet lakkaukset tulee helposti piilotettua takin taskuun tai hihojen sisään. Kauniisti hoidettuja käsiä ja kynsiä sen sijaan esittelee mielellään ja muiden ihmisten kehut ja kohteliaisuudet saattavat jopa pelastaa huonon päivän.

Wednesday, January 26, 2011

Sephora by OPI - Cab Fare

Tässä kuvia ennen geelien laittoa kokeillusta Sephora by OPI Cab Fare lakasta. Raikkaan keltainen lakka vihreällä, pinkillä ja keltaisella micro-glitterillä.

Keltaiset lakat ovat yleensä ihan hirvittäviä levittää, mutta tämä oli ihanan helppo. Tosin ongelmaksi muodostui tällä kertaa läpikuultavuus. Kuvassa on kolme kerrosta lakkaa ja en usko, että neljäskään kerros olisi ollut täysin peittävä. Tämän alle voisi kokeilla valkoista lakkaa peittävämmän lopputuloksen saavuttamiseksi.

Koostumus tässä oli tosiaan ihanan ohut ja helposti levittyvä. Kolme kerrosta kuivui suhteellisen nopeasti Seche Viten avulla ja pysyvyyskin oli hyvä. Vaikka tämä onkin melko läpikuultava on se silti minulle erittäin mieluinen.

Lähikuva on suttuinen, mutta sillä hain lähinnä esiin sitä vihreä-kelta-pinkkiä micro-glitteriä.Here's photos of Sephora by OPI Cab Fare polish. Bright yellow shade with yellow, pink and green micro-glitter.

Yellow polishes are usually like nightmares to apply but this one was great. Though this time the problem was the fact that Cab Fare is very sheer. Three coats wasn't enough for an opaque result and I don't think a fourth coat would've made much of a difference. Should try this over a layer of white polish for more opaque result.

As I said this applied very well and three coats dried quickly with Seche Vite. As sheer as this was I still love it!

The closeup photo is very blurry and I was just trying to get the micro-glitter to show up a little.

Saturday, January 22, 2011

Gel nails

Alkoi tuo kynsien jatkuva katkeilu ja liuskottuminen tympäisemään ja en pystynyt vastustamaan kiusausta tarttua geelipurkkiin. Niinpä teinkin siis itselleni stilettikynnet kirkkaalla tipillä ja pinkillä glitterillä. Tuosta tipistä näkyy oma kynsi hiukan läpi kun en viitsinyt lyhentää pituutta pois. Saa sitten oman kasvamaan nopeammin kokonaan tuonne geelin alle.

Käytössä mulla oli Cesars Secretsin geelit ja glitter on jotain eBayn Hong Kong tilauksia. Tykkään Cesarin geelien laadusta ja ne pysyvät kiinni kuin tauti (noin nätisti sanottuna :D).

Nyt näihin saa kasvaa hiukan lisää pituutta ja seuraavaksi saakin sitten vielä nätimmän malliset. Tykkään näistä tosi paljon ja tuo pinkki glitter on livenä todella herkullinen :)

Nämähän eivät ole täydelliset stiletit, mutta itse pidän tälläisestä mallista, joten sellaiset sitten myös tein.

Katsotaan nyt jaksanko huoltaa näitä kertaakaan. Ideoita on seuraaviin jo vaikka kuinka paljon, mutta toteuttaminen on sitten vaikeampi juttu, kun pitää vasemmallakin kädellä pystyä tekemään ja se ei ole liian helppoa.


I got tired of my nails chipping and peeling and I decided to use some uv-gel to get them back to being nice and long again. I did stiletto nails using clear tip and pink glitter. You can see my natural nail having some lenght through the tip cos I didn't want to trim them shorter. That way I can get my own nail to grow faster. I like having my natural nail under the gel instead 0f tips.

The pink color is stunning and pics don't do it any justice. I have a lot of ideas for what I'm going to do next but we'll see if I have energy to fix these even once :P Now I just wait to get some more length on these and next time I'll get even prettier shape.

These are not perfect stilettos but this is the shape I like so this is what I do :D