Sunday, May 31, 2009

Nail growing project: the beginning

**ENGLISH VERSION BELOW THE PHOTOS AS USUAL**

Tässä olisi sitten aloitusraportti kynsienkasvatusprojektia varten. Eli olen vähän aikaa sitten poistanut akryylikynteni ja nyt kynsieni kunto ei tosiaan ole paras mahdollinen. Kynteni ovat luonnostaan ohuet, helposti katkeavat ja liuskottuvat. Nyt ne ovat lisäksi vielä huomattavasti normaalia ohuemmat. Pitkien kynsien kasvatus ja ylläpito ei siis ole helpoin mahdollinen homma minun kynsilaadullani, mutta ei myöskään mahdoton. Projekti vaatii aikaa ja vaivaa sekä hyviä tuotteita, säännöllistä lakkausta ja huolellista hoitoa. Myös käsieni iho ja kynsinauhat kuivuvat todella helposti, joten hyviä kosteuttavia tuotteita vaaditaan.

Kasvatusprojektia vaikeuttaa työaikana kynsien ja käsien jatkuva altistus kuivattavalle desinfiointinesteelle, hiekkapaperiviiloille ja akryyli/geelipölylle. Nyt joku siellä jo itsekseen mutisee, että hanskat on keksitty ;) Olen kyllä asiasta tietoinen, mutta liian harvoin ne käsiini kuitenkaan työpäivän aikana eksyvät. Tarkkaa työtä on helpompi tehdä paljain käsin.

Kuvassa näkyy nyt kynsieni tämänhetkinen kunto ja näky on aika kurja :( Joudun viilaamaan pituutta pois kynsistä pari kertaa viikossa, koska paperinohut kynsi repeää todella helposti jos pituutta tulee liikaa. Peukalossa oli aika paha repeämä jota koitan nyt kasvattaa pois, mutta se uhkaa alkaa halkeamaan pystysuunnassa.

Nyt käytössä olevat tuotteet näkyvät toisessa kuvassa. Rasvaan kädet päivittäin Erisanin käsivoide C:llä joka on hinta-laatusuhteeltaan ihan loistokamaa ja kosteuttaa hyvin. Öljyän myös kynsinauhojani iltaisin jojobaöljyllä. OPI kuorintaa ja kynsinauhahoitoa käytän aina kynsilakan vaihdon yhteydessä eli noin 2-3 päivän välein. Samalla irroittelen kynsinauhat ja viilaan kynsistä ylimääräisen pituuden pois lasiviilalla. Kynsilakan alle laitan kaksi kerrosta OPI Natural Nail Strenghteneria (=OPI NNS tulevissa postauksissa, kun se on nopeampi kirjoittaa ;) ). Yritän pitää kynnet lakattuna jatkuvasti koska lakkakerros suojaa kynttä ja antaa sille hieman lisää vahvuutta ja kestävyyttä.

Tästä alkaa siis kynsienkasvatusprojektini ja tavoitteena on tosiaan pitkät ja terveet kynnet. Tuotesuosituksia otetaan myös ilolla vastaan. Kaikki vinkit ja neuvot ovat erittäin tervetulleita ja toivon projektistani olevan hyötyä myös muille, jotka yrittävät saada itselleen kauniimmat kynnet.So here begins my nail growing project. I just removed my acrylic nails a while ago and now the condition of my nails really isn't the best possible. My nails are naturally soft, thin, peeling and they break really easily. Now they are even thinner and softer than usual. So growing and maintaining long nails is not the easiest job with my nail quality but it's not impossible either. This project will take time and patience plus very good products and care. My hands and cuticles also dry very easy so good moisturizing products are much needed.

My job also brings a challenge to my growing project. Using disinfecting solution and sandpaper nailfiles almost daily with some acrylic dust landing on my hands and nails all the time can dry my skin up real bad. And yes, I know there are gloves I can wear but I just haven't learn to work with gloves on, at least not yet.

In the first picture you can see what lousy condition my nails are at the moment. I have to file off the lenght few times a week cos the paper-thin nails tear real easily. I also have nasty tear on my thumbnail that I'm trying grow out but now it looks like it's gonna tear more vertically.

The products that I'm using now are in the second picture. Of course I use lotion every day (Erisan is a Finnish brand) and I rub jojoba oil on my cuticles every night. I use the OPI Scrub and OPI Cuticle Treatment every time I change my nail polish, which is every 2 to 3 days. I push back the cuticles and file my nails. As a base coat I use two coats of OPI Natural Nail Strenghtener (=OPI NNS in the future postings cos that is just too damn long to type ;) ). I'll try and have polish on my nails all the time cos that just makes them a little more durable.

So here I am, on the path towards long and healthy nails. I'm very open to product recommendations, tips and advices. I also hope this project will come in use for other people who try to grow their nails long and beautiful.

Saturday, May 30, 2009

How's everyone doing?

Taas on kulunut paljon aikaa viime postauksesta. Kiireet jatkuvat eri muodossa, mutta kirjoitetaan nyt välillä jotain tännekin. Omat kynteni ovat olleet vähän holtittomassa hoidossa ajanpuutteen vuoksi ja eivät ole nyt kovin kuvauskelpoiset :/ Olen ottanut itseltäni akryylikynnet pois ja alan taas kasvattamaan omaa kynttä parempaan kuntoon ja kunnon pituuteen. Tästä projektista riittää varmaan jutun aihetta ja ehkäpä tulee myös etsittyä uusia tuotteita, joita en ole vielä kokeillut. Kynteni ovat nyt erittäin huonossa kunnossa ja ajattelinkin, että voisi olla muille huonokyntisille mielenkiintoista lukea ja seurata kynsienkasvatusta ja hoitoa sekä uusia hoitovinkkejä.

Tulen myös postaamaan kuvia asiakkailleni tekemistäni geeli- ja akryylikynsistä ihan vaan huvin vuoksi ja voin myös tehdä aiheesta juttuja toiveiden mukaan. Tässä nyt esimerkiksi pari päivää sitten tekemäni geelikynnet glitterkoristeluilla. Muistutan nyt vielä kaikkia lukijoitani siitä, että olen kynsien teossa edelleen aika aloittelija, joten jälki ei tosiaankaan ole vielä täydellistä ;)It's been quite a while again since I last posted something. Life is still quite busy but I really want to start writing more on my blog too. I haven't had time to take very good care of my nails and they aren't too pretty for swatching and photographing purposes at the moment. I removed my acrylic nails and I'm going to try and grow my own natural nails healthy looking and long again. I'll be taking pictures and writing about this process here in my blog. I hope to find new treatments and products to help my nails grow nice and strong. I also wish that writing about this painfully long process might help my readers that have problems getting their nails to grow long too.

I'll also post some photos of gel and acrylic nails that I have done for my customers. Here I have a photo of gel nails I did a couple of days ago. Again I'd like to remind everyone that I'm a beginner at this nail stuff and my work is still far from perfect ;)