Thursday, November 27, 2008

Päivän kynnet

Joulunalusajan juhliin sopii loistavasti myös kultainen sävy. Niinpä päivän kynsinä tänään OPI India Spring/Summer 2008 kokoelman Curry Up Don't Be Late!. Se on kaunis metallinhohtoinen, kullansävyinen lakka. Juhlava sävy, mutta ei liian loistelias arkikäyttöönkään.

Curry Up Don't Be Late! on koostumukseltaan aika ohutta ja vaatiikin kolme kerrosta täydelliseen peittävyyteen. Myös metallisille lakoille tyypillistä raidoittuvuutta on nähtävissä. Tarkalla levityksellä se ei kuitenkaan tässäkään lakassa haittaa. Lakka kuivuu nopeasti ja pysyy hyvin.

Kuvassa Nail Tek II x2, Curry Up Don't Be Late! x2 ja päällä Seche Vite. Jouduin taas leikkimään kameran asetusten kanssa saadakseni kuvattua sävyn oikeanlaisena, joten iho näyttää keltaiselta, mutta sävy oikealta. Jostain syystä myös etusormen kynsi näyttää kumman vinolta. Pitänee mennä valokuvauskurssille ;)

Tuesday, November 25, 2008

China Glaze - Tinsel

Näin pikkujouluaikaan onkin varmaan sopivaa esitellä hiukan juhlavampiakin lakkoja. China Glaze Sleigh Ride kokoelman Tinsel pääsee myös esittelyyn Holiday kokoelmien lakoista.


Tinsel on hopeanhohtoinen glitterlakka. Tämän lakan glitter on erittäin hienojakoista ja lakka itsessään on läpikuultava, hopeaan taittava. Se näyttääkin kynsillä mielestäni huurteiselta ja jäiseltä. Tinsel sopii joulun lisäksi loistavasti myös muihin talviajan juhlalakkauksiin. Kesällä sitä voi käyttää vaikkapa glitterkärkiseen ranskikseen.

Lakka ei ole kovin peittävä ja niinpä kahden kerroksen jälkeen kynsien kärjet kuultavat vielä läpi. Yhden kerroksen kanssa tämä voisi sopia päällyslakaksi piristämään tummempaa lakkausta.

Lakan koostumus on ohut ja erittäin hyvin levittyvä. Se kuivuu nopeasti ja sileäksi. Glitterlakaksi myös yllättävän helppo poistaa. Monikäyttöinen ja todella kaunis lakka!

Kuvassa aluslakkana Nail Tek x2, Tinsel x2 ja päällä Seche Vite.

Monday, November 24, 2008

L'Oréal Star Magnet - Magnetic Silver

Anttilasta löytyi uusi L'Oréal Star Magnet lakkakokoelma. Hetken pulloja tutkailtuani päädyin ostamaan ensimmäisenä Magnetic Silver sävyn. Nätti tummanharmaa lakka, jossa on nähtävissä myös jännä sininen vivahde. Lakka oli ilman kuviontiakin erittäin kauniin sävyinen ja hyvin peittävä.Lakkaa on tarkoitus laittaa ainoastaan yksi kerros ja tästä johtuen se olikin koostumukseltaan paksua. Itse en kuitenkaan osaa laittaa vain yhtä kerrosta, joten laitoin ensin yhden ohuen ja annoin sen kuivahtaa. Sen jälkeen laitoin joka sormeen yksitellen toisen kerroksen ja käytin pullon mukana tulevaa magneettia kuvion muodostamiseen. Lakan pitää olla märkää, jotta tähtikuvio muodostuu eli nopeutta vaaditaan. Magneetti kannattaa irroittaa lakkapullon korkista ja pitää sitä mahdollisimman paikoillaan ja lähellä kynttä, näin kuvio muodostuu muutamassa sekunnissa.

Homma vaatiikin hiukan harjoittelua ja kynsistä saa varmasti paljon kauniimmat, kuin mitä kuvassa oleva ensimmäinen lakkaukseni on. Kuvassa Nail Tek II x2, Magnetic Silver x2 ja Seche Vite päällyslakkana.

Olen oikein tyytyväinen hankintaani ja tulen varmasti ostamaan muitakin sävyjä kokoelmasta. Laitan myös lähitulevaisuudessa parempaa kuvaa Magnetic Silver lakkauksesta, koska lakassa on potentiaalia paljon kauniimpaan lopputulokseen.

Sunday, November 23, 2008

Päivän kynnet

Pyynnöstä nyt "Päivän kynsi" -esittelyssä punainen kynsilakka. OPI I'm Not Really A Waitress on yksi maailman suosituimmista punaisista kynsilakoista, eikä suotta. Syvän punainen lakka on täydellinen ja aina tyylikäs valinta. Sävy ei ole liian räikeän punainen, vaan upeasti hehkuva hienojakoisella shimmerillä.


I'm Not Really A Waitress on pehmeästi levittyvä ja runsaspigmenttinen. Peittää riittävästi jo kahdella kerroksella ja ohuen koostumuksen ansiosta voit helposti halutessasi lisätä kolmannen.

Kuvassa Nail Tek II x2, I'm Not Really A Waitress x2 ja päällä Seche Vite. Kuva otettu luonnonvalossa.

Tätä lakkaa olen nähnyt myynnissä myös Suomessa, joten Stockamannin tai Kicksin valikoimista tämä herkullisen punainen lakka saattaa hyvinkin löytyä.

Friday, November 21, 2008

Mavala - 244 Ruby

Mavala Precious Colors - Autumn/Winter 2008/09 kokoelma oli ilmestynyt kotikaupunkini Sokokseen. Ensimmäisenä tästä kuuden kynsilakan kokoelmasta mukaani tarttui sävy 244 Ruby.

Ruby on Mavalan oman kuvauksen mukaan "A vibrant fuchsia" creme lakka. Kynnellä se ei kuitenkaan ole ihan yhtä pirteän fuksia, kuin mitä pullon perusteella voisi odottaa. Lakka kuivui pikkuisen olettamaani tummemmaksi, mutta on silti hienostunut ja kaunis sävy. Ruby levittyi erittäin hyvin ja kuivui yllättävän nopeasti läpikuivaksi. Jostain syystä kuitenkin eilen illalla tekemästäni lakkauksesta on jo lohkeillut paloja, tästä tuleekin pieni miinus muuten hyvälaatuisen oloiselle lakalle.

Kuvassa kynnellä aluslakkana Nail Tek II x2, Ruby x2 ja päällä Seche Vite.

EDIT: Saattaa olla, että lakan lohkeaminen johtuu Nail Tek - Seche Vite yhdistelmästä, koska perjantainen OPI lakkaus lohkesi myös seuraavana päivänä ja vastaavaa ei aiemmin ole saman lakan kanssa tapahtunut. Aikaisemmin on aluslakkana ollut OPI Nail Envy ja päällä Poshe. Joten otan sanojani takaisin tuon lakan lohkeamisen suhteen ja myönnän, että syy ei välttämättä ollut Mavalan lakassa (onneksi, koska se on tosi kauniin värinen lakka).

Thursday, November 20, 2008

Color Club - Electronica

Color Club Dance Musique kokoelman Electronica on sähäkän violetti lakka, pinkillä shimmerillä. Kaunis sävy on selkeästi violetti, eikä sitä erehdy luulemaan siniseksi. Pinkki shimmer on hienojakoista ja antaa lakkaan kauniin ja ainutlaatuisen säväyksen, tekemättä sitä kuitenkaan kasari tyyliin kirjavaksi. Tämä manikyyri keräsi katseet ja kehut niin kavereilta, kuin kaupan kassaneideiltäkin.Tämä sävy oli äärimmäisen vaikea kuvata. Kamerani normaaliasetuksilla se oli jokaisessa kuvassa puhtaan sininen. Asetusten kanssa sählättyäni onnistuin kuvaamaan lakan oikean sävyisenä, mutta ihoni näyttää aivan keltaiselta. Eli älkää välittäkö kummallisen värisestä ihosta, lakan sävy vastaa todellisuutta ja se on pääasia.

Electronica ei ollut ihan yhtä helposti levittyvä kuin saman kokoelman Velvet Rope ja Feel The Beat. Ensimmäisen kerroksen jälkeen lakka oli epätasainen ja ruman näköinen, mutta toinen kerros korjasi kaiken ja riitti tarpeeksi peittävään lopputulokseen. Lakka kuivahti Seche Viten kanssa melko nopeasti.

Kuvassa aluslakkana Nail Tek II x2, Electronica x2 ja Seche Vite pikakuivattaja päällyslakka.

Color Clubin lakkoja täällä Suomessa myy Nailfix-verkkokauppa.

Wednesday, November 19, 2008

Lakatut varpaankynnet ... miehellä!?

Ulkomaiset kynsilakkabloggarit ovat kirjoittaneet juttua aiheesta miehet ja pedikyyri. Ajattelinkin käsitellä tätä samaa aihetta näin suomalaisen näkökulmasta.

Amerikan ihmemaassa Darren Garnick
niminen heppu on kirjoittanut jutun käynnistään "fisu pedikyyrissä" ja lakatuista varpaankynsistään. Ugly Betty tv-sarjassahan ihanan ilkeä Wilhelmina antoi pikkukalojen nipistellä varpaitaan saadakseen seksikkäät ja pehmeät jalat, ilmeisesti tämä hieman hullulta näyttävä toimenpide oli totisinta totta. Linkin blogista löytyy juttu ja kuvat miekkosen pedikyyrikäynnistä. Jalkahoidon kruunasi kirkkaan oranssi OPI Osaka-To-Me Orange lakkaus herran varpaankynsissä.

Ok... pointsit Darrenille rohkeudesta. Oranssi kynsilakka ja varvastossut vaativat mieheltä tiettyä asennetta. Ulkomaiset bloggarit ovatkin ihastuneita miehen valittua värillisen kynsilakan ja ovat sitä mieltä, että miehet voisivat muutenkin käyttää kynsilakkaa ja käydä säännöllisesti jalkahoidossa.

Jalkahoito toiveen allekirjoitan minäkin, mutta itselläni raja menee värillisessä kynsilakassa. Totta kai kannatan miesten ja naisten välistä tasa-arvoa, mutta silti ajatus siitä, että oma aviosiippani tallustelisi kotona kirkkaanpunaisten varpaankynsien kera nostaa lähinnä niskakarvat pystyyn. Tosin itselläni moisesta ei liene pelkoa, sillä mieheni luultavasti mieluummin leikkaisi varpaansa kokonaan irti kynsien lakkaamisen sijaan.

Jotenkin miehet ja lakatut varpaankynnet eivät vain sovi yhteen, ainakaan tämän bloggarin pääkopassa. Siistit kädet, jalat ja kynnet toki ovat toivottavia. En tietenkään sano, että miehet eivät saisi kynsiään lakata. Siitä vaan menoksi jos se tuntuu siltä omalta jutulta. En kuitenkaan osaa kuvitella Suomen ensi kesän katukuvassa vilisevän miehiä lakattuine kynsineen ;)

Missä menee teidän mielestänne se raja? Onko kynsilakka ja lakatut varpaankynnet sallittuja myös mies sukupuolelle vai onko se ehdoton NOU NOU? Kuinka pitkälle mies voi itsensä "koristamisessa" mennä menettämättä maskuliinisuuttaan? Onko Suomi Leijona liiaksi MIES käyttääkseen kynsilakkaa? Onko tämä sittenkin ensi kesän suuri muoti-ilmiö ja Polishaholic on vain liian tiukkapipoinen ja vanha sitä ymmärtääkseen?

Vielä loppusanoina; Polishaholic haluaa myös upottaa varpaansa pikkufisujen syötiksi. Koska tätä hauskuutta saadaan kokeilla Suomessa?

Palkinto

Honey muisti blogiani palkinnolla. Kiitos kaunis :)

"The award is given for recognition of cultural, etchical, literary and personal values transmitted in the form of creative and original writing...that's the general idea. So,the rules are to pass this on to 15 other bloggers who deserve this - in my opinion."

Osalla lukemistani blogeista tämä kunniamaininta jo onkin, mutta annetaanpa se eteenpäin vielä muutamalle:

Petran kirjoitustyyli jaksaa aina ihastuttaa ja herättää tunteita Dallas Pullaa
Toinen kynsilakka (ja kosmetiikkablogaaja) Charming Nails
Rohkeita ja värikkäitä meikkivalintoja Sannan Salonki

Tuesday, November 18, 2008

China Glaze - Wagon Trail

Kaapistani löytyy vielä kolmas herkkupala China Glaze Rodeo Diva kokoelmasta. Wagon Trail on syvän mustanruskea, runsaalla kultaisella shimmerillä. Tietyssä valossa tummanpuhuva lakka näyttää oliivinvihreältä. Ainutlaatuinen ja todella upea sävy! Jälleen hemmottelua tummista kynsilakoista pitäville.


Wagon Trail on normaalivahvuinen, hyvin peittävä ja erittäin helposti levittyvä lakka. Kuivui läpikuivaksi melko nopeasti Poshen avulla. Valitettavasti kamerani ei pystynyt toistamaan lakan kauniita värivivahteita ja loistavaa shimmeriä parhaalla mahdollisella tavalla.

Kuvassa OPI Nail Envy x2, Wagon Trail x2 ja päällä Poshe.

Monday, November 17, 2008

Kynsien ja käsien hoidosta

Hyvää viikon alkua!

Olenkin jo aihetta sivunnut aikaisemmissa postauksissa, mutta jatketaan vielä juttua kuvien kera. Varsinkin näin talven ja kylmempien ilmojen tehdessä tuloaan käsien ja kynsien hoito sekä kosteutus on todella tärkeää. Tässä postauksessa esittelenkin tuotteita, joita itse käytän päivittäin.


Kynsilakan poistoon käytän ainoastaan Maybellinen vihreää asetonitonta kynsilakanpoistoainetta. Se on sopinut hyvin ohuille ja liuskottuville kynsilleni ja se ei ole, välillä päivittäinkin käytettynä, aiheuttanut kynsilleni vahinkoa. Itse en uskalla edes kertaluontoisesti käyttää asetonia sisältävää poistoainetta.

Kynsien lyhentämiseen käytän lasiviilaa. Lasiviila on pitkäikäinen ja helppo pitää hygieenisenä. Itse pesen viilan pehmeällä kynsiharjalla aina käytön jälkeen. Kuvassa Trindin viila, jota myydään tavarataloissa.

Appelsiinipuuntikkuja käytän kynsinauhojen irroitteluun ja kynsien alusten puhdistamiseen. Sillä saat helposti siistittyä myös kynsinauhoille lipsahtaneet sutut kynsienlakkausvaiheessa.


Kosteutukseen käytän useimmiten hajusteettomia perusvoiteita. Itselläni on aika herkkä iho ja voimakkaasti hajustetut tuotteet tuntuvat kosteutuksen sijaan lähinnä ärsyttävän ihoani. Rasvaan kädet aina iltaisin ja voimakkaalta tuoksuva käsi tyynyn/nenän vieressä on myös melko epämiellyttävä. Hieron kosteusvoiteen aina kunnolla myös kynsinauhoihin ja kynnen alle menevä voide on ainoastaan hyvä asia. Sen puhdistan myöhemmin appelsiinipuuntikulla.

Erisan kosteuttava perusvoide on hinta-laatusuhteeltaan hyvä ja helposti saatavilla. Jos kädet ovat todella kuivat, saatan laittaa niihin yöksi kunnon kerroksen Helosania ja puuvillahanskat suojaksi.

Rasvaan kädet aamuin illoin. Illalla rasvan imeydyttyä levitän kynsinauhoille vielä jojobaöljyä. Todella kuivat ja kärsineen oloiset kynsinauhat pelastan Bepanthen voiteella.


Aluslakkaa käytän AINA värilakan alla, useimmiten kaksi kerrosta. Koska minulla on aika ohuet kynnet, aluslakan virkaa toimittaa kynsienvahvistaja. Eniten käyttämäni vahvistajat ovat kuvassa näkyvät OPI Nail Envy Sensitive & Peeling ja Soft & Thin sekä Nail Tek II Intensive Therapy. Nämä ovat sopivia tuotteita ohuille ja helposti liuskottuville kynsille.


Last but not least ...

Ulkoisen hoidon lisäksi kynnet, hiukset ja iho tarvitsevat myös sisäistä hoitoa. Paras hoitomuoto onkin monipuolinen ruokavalio. Itse kuitenkin popsin lisäksi päivässä 3 kpl Teho-Pii Kalkki-D ja 1 kpl Biotiini Forte tabletteja. Teho-Pii pillereiden tehosta en oikein osaa sanoa juuta enkä jaata, mutta Biotiini vaikuttaa selvästi hiusten ja kynsien kasvuun.

Kuvassa oleva Biotiini Forte on tarkoitettu kissoille, koirille ja hevosille ja näin ollen EN kehota lukijoitani sitä ostamaan. Itselleni se sopii, mutta näin ei kuitenkaan ole kaikkien kohdalla. Apteekissa myydäänkin myös ihan oikeasti ihmisille tarkoitettua biotiinia ja sitä voin suositella kynsienvahvistukseen sisäisesti.

Talvella kannattaa muistaa myös hansikkaat. Pakkanen kuivattaa ihoa tehokkaasti ja lämpimät hanskat ovat omiaan auttamaan käsien ja kynsien kunnossa pidossa.

Lisää manikyyri ja käsihoitorutiineistani voi lukea Kaiken A ja O postauksesta.

Millainen on sinun käsien/kynsienhoitorutiinisi? Onko sinulla omia suosikkituotteita joita voit muille suositella?

Sunday, November 16, 2008

China Glaze - Gussied Up Green

China Glaze Rodeo Diva kokoelma tarjosi herkkupalan myös vihreän kynsilakan ystäville. Gussied Up Green onkin mielestäni kokoelman upein lakka! Tumman vihreä shimmer lakka vaihtelee sävynsä syvyyttä valon mukaan ja hämärässä näyttääkin lähes mustalta. Päivänvalossa se on kuitenkin upeasti loistava vihreä.

Gussied Up Green on hyvin peittävä ja levittyvä lakka. Koostumus on myös sopivan ohut ja kaksi kerrosta riitti hyvään lopputulokseen.

Kuvassa OPI Nail Envy x2, Gussied Up Green x2 ja päällä Poshe. Kuva otettu keinovalossa.

Jos pidät vihreistä lakoista Gussied Up Green on ehdottomasti hankkimisen arvoinen lisä kokoelmiisi. Tämän rinnalla moni muu vihreä kynsilakka kalpenee!

Tämän herkun ja muut Rodeo Diva kokoelman lakat löytyvät ainakin 8ty8 Beauty ja Head2Toe Beauty nettikaupoista.

Friday, November 14, 2008

Color Club - Velvet Rope

Tänään esittelyvuorossa toinen kynsilakka Color Club Dance Musique kokoelmasta, hehkuvan punainen Velvet Rope.

Velvet Rope on upea, kauniin punainen lakka loistavalla shimmerillä. Herkullisen marjaisan sävynsä vuoksi tämä lakka sopii mielestäni myös keväämmälle. Lakan koostumus oli ohut, hyvin levittyvä ja kaksi kerrosta riitti peittävään tulokseen. Color Clubin lakat ovat laadukkaan oloisia ja tämän kokoelman sävyihin saatu syvyys, kiilto ja hehku on vaikuttavaa.

Kuvassa OPI Nail Envy x2, Velvet Rope x2 ja Poshen pikakuivattava päällyslakka.

Color Clubin lakkoja saat helposti tilattua Nailfix-verkkokaupasta.

Thursday, November 13, 2008

Päivän kynnet - part II

Sininen Yoga-ta Get This Blue! lakkaus oli niin kaunis etten malttanut sitä vielä poistaa. Kaipasin kuitenkin myös vaihtelua ja päätin tehdä kynsiin ranskalaistyyliset kärjet käyttämällä Color Club Magic Attraction lakkaa.


Kuvassa eilisen "Päivän kynnet" -lakkauksen päällä kynsien kärjissä kerros Color Club Magic Attraction hologrammi glitterlakkaa ja päällä kerros Poshea. OPI lakkaus ei vielä ollut kulunut pinnastaan, joten sitä ei tarvinnut uusia. Tarpeen vaatiessa voit kuitenkin virkistää aiempaa manikyyriäsi ensin kerroksella värilakkaa ja sitten vasta glitter ja päällyslakka. Glitter kerroksen ei myöskään tarvitse olla noin vahva, vaan voit kevyesti töpötellä haluamasi määrän lakkaa kynsien kärkiin.

Tästä lakkauksesta saa helposti hienon pikkujoululakkauksen käyttämällä koko kynnellä sinisen sijaan punaista tai vihreää lakkaa ja kärkiin vaikka hopeista glitteriä.

Kynsien koristelu onkin kiva ja helppo tapa piristää normaalia manikyyriä ja pidentää lakkausväliä.

Wednesday, November 12, 2008

Päivän kynnet

Sinistä sävyä näkee tämän kauden kynsilakoissa runsaasti. Upea sininen lakka löytyi myös OPI India Spring/Summer 2008 kokoelmasta. Yoga-ta Get This Blue! on yksi upeimmista sinisistä lakoista ikinä! Navy blue sävy hienojakoisella, vaaleamman sinisellä shimmerillä.

Yoga-ta Get This Blue! on syvän ja puhtaan sininen, taittamatta ollenkaan violettiin. Sävy ei myöskään ole liian tumma näyttääkseen mustalta. Tämän lakan kaunista sävyä ei voi liiaksi ylistää. Ehdoton must-hankinta sinisen ystäville!

Lakan koostumus on sopivan ohut ja se levittyy pehmeästi. Kaksi kerrosta riittää peittävään tulokseen. Kuivuu läpikuivaksi nopeasti Poshen pikakuivattajan kanssa.


Kuvassa aluslakkana Nail Tek II Intensive Therapy x2, Yoga-ta Get This Blue! x2 ja päällä Poshe.

OPI India kokoelman lakkoja saa vielä ainakin 8ty8 Beautysta ja Head2Toe Beautysta.

Tuesday, November 11, 2008

Maybelline Forever Strong Professional - Rose Petal

Talven kokoelmien tummien lakkojen joukosta löytyy myös hempeämpää sävyä. Maybelline Forever Strong Professional sävy 206 Rose Petal on Christmas Charms Seasonal Collection 2008 kokoelmasta.

Kokoelma sisältää myös kaksi muuta kynsilakkaa, tummansinisen Midnight Bluen ja syvän violetin Extreme Blackcurrant sävyn.

Rose Petal on metallinhohtoinen, hailakan vaaleanpunainen sävy. Kuten metallinhohtoiset lakat joskus tekevät, tämäkin levittyy kynnelle hiukan raitaiseksi, mutta huolellisesti levittämällä näyttää silti kauniilta. Ohut ja läpikuultava koostumus vaatii kolme kerrosta peittääkseen. Kevyemmän lopputuloksen haluavalle kaksi kerrosta riittää mainiosti. Kaunis ja juhlava kynsilakka vaaleammista kynsistä pitävälle.

Kuvassa aluslakkana Nail Tek II Intensive Therapy x2, Rose Petal x3 ja päällä Poshe Super-Fast Drying Topcoat.

Pullon kyljessä oleva teksti lupaa lakan olevan pitkäkestoinen ja säilyvän kynsillä kauniina jopa 7 päivää. Itse en voi pysyvyyteen ottaa kantaa koska 7 päivän aikana vaihdan kynsilakan väriä 2-3 kertaa ;)

Itselleni Rose Petal oli vuodenaikaan nähden liian vaalea. Tämä lakka näyttäisi todella upealta mustan asun, tumman ja intensiivisen silmämeikin sekä vaaleanpunaiseen vivahtavien nude huulien kanssa. Polishaholicin arkiolemus ja kevyt meikki saivat kuitenkin aikaan sen, että kynnet näyttivät mielestäni alastomilta ja kaipasivat dramaattisempaa sävyä. Tämä lakka saakin minun osaltani jäädä odottamaan aurinkoisempia päiviä.

Monday, November 10, 2008

Color Club - Feel The Beat

Mikäs olisikaan parempi tapa aloittaa uusi viikko, kuin leiskuvan oranssi manikyyri?

Color Club Dance Musique kokoelman Feel The Beat on upea oranssi/ruosteen punainen lakka. Se sisältää reilusti erittäin hienojakoista, lähes huomaamatonta shimmeriä, joka saakin lakan loistamaan todella kauniisti.


Feel The Beat oli koostumukseltaan normaalivahvuista ja erittäin helppoa levittää. Ohuen siveltimen avulla sain tehtyä tarkkaa jälkeä. Lakka säilyi kynnellä tarpeeksi kauan kosteana ja näin ollen levittämisen kanssa ei tarvinnut kiirehtiä. Kolme ohutta kerrosta takaa parhaan tuloksen. Kuivumisaika Poshen kanssa pitkähkö, mutta tämä saattoi johtua myös lakkaajan hätäisyydestä. Kaunis ja näyttävän sävyinen lakka. Täydellinen syksyn värimaailmaan.

Kuvassa OPI Nail Envy x2, Feel The Beat x2 ja Poshen pikakuivattaja.

Suomessa Color Clubin lakkoja myy Nailfix.

Sunday, November 9, 2008

Blogi hakee muotoaan...

Polishaholicin kynsilakka-blogi on vielä alkutaipaleellaan ja hakee edelleen itseään. Vielä tämän vuoden puolella blogin ulkoasu tulee muuttumaan persoonallisemmaksi ja samalla blogi muuttaa oman domain-nimen alle.

Nyt haluaisinkin mielipiteitä myös teiltä rakkaat lukijat. Miten blogia teidän mielestänne pitäisi kehittää? Mikä tähän mennessä on ollut hyvää, entä huonoa? Millaisia juttuja kaipaisitte enemmän ja onko juuri sinulla toive tai idea toistuvasti tehtävästä postauksesta kuten "Päivän kynnet"?

Koska en kirjoita tätä blogia ainoastaan itselleni, olisinkin erittäin kiitollinen kommenteistanne ja toiveistanne. Nytpä siis kaikki kirjoittamaan risut ja ruusut sekä parannusehdotukset kommenttilaatikkoon. Kiitos :)

Saturday, November 8, 2008

OPI Designer Series Fall 2008

OPI on tuonut markkinoille Designer Series Fall 2008 kokoelmassaan yhdeksän uutta sävyä.

OPI DS kynsilakat ovat upeasti, timantin lailla hohtavia ja silkkisen sileitä lakkoja. Valitettavasti ne ovat myös vaikeammin saatavilla ja hinta on hieman normaalia korkeampi. Nämä kauniit lakat ovat kuitenkin kokeilemisen ja ulkomailta tilaamisen arvoisia.

Designer Series lakat ovat myynnissä ainakin 8ty8Beautyn sivuilla (uusimmat sävyt sivun alareunassa).

China Glaze Prize Winning Mare

Hyvää viikonlopun alkua rakkaat lukijat!

Vuorossa on ensimmäinen China Glazen Rodeo Diva syyskokoelmasta esittelemäni lakka. Prize Winning Mare on loistelias, tumman hiekanruskea lakka runsaalla kullanvärisellä shimmerillä. Kultaisen shimmerinsä ansioista se sopiikin myös juhlavampaan tilaisuuteen. Laadukkaan tuntuinen, kaunis kynsilakka.

Peittävä ja hyvin levittyvä koostumus. Kaksi kerrosta riitti erinomaisesti täysin peittävään tulokseen. Hieman hitaanpuoleinen kuivumaan pikakuivattajankin kanssa.

Kirkas keinovalo


Luonnonvalo, pilvinen sää


Kuvissa OPI Nail Envy x2, Prize Winning Mare x2 ja kerros Poshe Super-Fast Drying Topcoatia.

Lähitulevaisuudessa kuvia ja arvostelut myös saman kokoelman Wagon Trail ja Gussied Up Green lakoista. Tästä kokoelmasta tulen luultavasti ostamaan enemmänkin lakkoja itselleni, niin kauniin sävyisiä ne ovat.

Head2Toe Beauty ja 8ty8Beauty Supply nettikaupoista voit tilata näitä upeuksia itsellesi (linkit kauppoihin sivuston oikeassa laidassa).

Friday, November 7, 2008

Päivän kynnet

Haluan esitellä teille tämän sävyn kauniin syyspäivän kunniaksi, vaikkakin se Päivän kynsien sijaan olikin enemmän Illan kynnet manikyyri.

Eilinen kirpeän raikas pakkasaamu sai kynsilakkaholistin kaipaamaan kirpeämpää sävyä myös kynsille. Kotona kaapin kätköistä löytyi Mavalan sävy 52 Toulouse ja ihmettelin itsekseni miten niin kaunis lakka onkin jäänyt kaapin perälle pölyttymään. Ensimmäistä kerrosta sillä lakatessani muistui kuitenkin elävästi mieleen miksi lakka on niin vähälle käytölle jäänyt. Sitä on erittäin vaikea levittää tasaisesti ja tulos on helposti raitainen. Lakka vaatii kolme kerrosta näyttääkseen siistiltä ja jopa Poshen pikakuivattavan päällyslakan kanssa kuivuminen kestää pienen ikuisuuden.


Mavala 52 Toulouse on persikkaiseen taittava vaaleanpunainen creme lakka, joka ei ole sävyltään liian kesäinen syyskäyttöönkään ja se piristikin mieltä mukavasti tummien lakkausten jälkeen. Parhaiten tämä sävy silti sopii hieman päivettynyttä ihoa vasten. Levitys- ja kuivumisongelmat tulevat luultavasti kuitenkin rajoittamaan lakan käyttöäni tulevaisuudessakin. Kaunis sävy ansaitsee mielestäni vielä mahdollisuuden ja ensi kerralla levitän sitä mahdollisimman ohuelti antaen lakan kuivua perusteellisesti joka kerroksen välissä. Pikakuivattajana testaan Seche Vitea Poshen sijaan.

Lakkauksen kuivumista odotellessa sain vielä päivän "Practise what you preach" -opetukseni. Kaiken A ja O postauksessani kirjoitin kuinka lakkaan kynnet yleensä iltaisin, jolloin kotityöt on tehty ja minulla on hyvää aikaa lakkauksen kuivatteluun. Niinpä niin... myöhemmin samana iltana kaunis vaaleanpunainen manikyyrini tuli tiensä päähän väkivaltaisessa kohtaamisessa juustohöylän kanssa.

Sain kuitenkin tyydytettyä himoni vaaleanpunaiseen ja nyt kynsiltä löytyy taas syksyisempi sävy. Tänä aamuna poistettuani kovia kokeneen Mavala lakkauksen, kynteni hakeutuivat korkkaamattoman China Glaze - Prize Winning Mare lakan luo. Siitä näettekin kuvan ja esittelyn huomenna.

Thursday, November 6, 2008

OPI La Collection De France - Osa 3

Nyt seuraa tältä erää viimeinen OPI La Collection De France postaus. Varastoistani löytyi vielä kaksi tästä Fall/Winter 2008 kokoelmasta olevaa lakkaa joita en ole esitellyt, Tickle My France-Y ja We'll Always Have Paris.

Tickle My France-Y on todella kaunis nude creme lakka. Väriä on erittäin vaikea kuvailla ja se onkin mielestäni aika ainutlaatuinen. Itse näen siinä hyvin pienen vaaleanpunaiseen taittavan vivahteen. Hillitty ja erittäin chic sävy!

Koostumukseltaan pullossa normaalivahvuinen ja levittyi kynnelle tasaisesti. Peittää tarpeeksi minun makuuni kahdella kerroksella, mutta joillekin kolmas saattaa olla tarpeen.


We'll Always Have Paris on pullossa syvän viininpunainen, mutta kynnellä pikemminkin tumman suklaan/kahvin värinen creme lakka. Punainen vivahde näkyy ainoastaan erittäin kirkkaassa valaistuksessa. Dramaattisen tumma lakka, olematta kuitenkaan liian synkkä.

Tämä taas oli koostumukseltaan mukavan ohutta ja levittyi kevyesti. Kolme kerrosta ohuelti levitettynä takaa parhaan tuloksen.

Molemmissa kuvissa kynnellä ainoastaan kolme kerrosta värilakkaa.

Pahoittelen jälleen oikuttelevan kamerani tekosia ja jälkimmäisessä kuvassa näkyviä sinisiä raitoja. Polishaholic onkin tänään viettänyt osan päivää tutkimalla eri kameravalmistajien sivuja ja toiveita uudesta digijärkkäristä on ilmassa.

Wednesday, November 5, 2008

Magneettiset katseenvangitsijat!


L'Oréal Paris tuo joulukuussa 2008 markkinoille rajoitetun ajan myynnissä olevan Star Magnet kokoelman. Seitsemän eri sävyistä lakkaa sisältävät pigmenttejä, jotka reagoivat lakkapullon korkissa olevaan magneettiin muodostaen märän lakan pintaan tähtikuvion.

Itse odotan tätä kokoelmaa suurella innolla, enkä varmasti ole ainoa! Voin kuvitella tähtikuvioitujen kynsien olevan aika hitti tämän vuoden joulupippaloissa. Sävyissäkin näyttää olevan mukava valikoima ja ainakin minulle iskeekin valinnanvaikeus siinä minkä niistä hankin kynsieni koristeeksi ensimmäisenä.

Todella hienoa, että Suomeenkin saadaan näin mielenkiintoinen lakkakokoelma. Kiitos L'Oréal!

Lisää juttua näistä seuraakin heti, kun lakat ilmestyvät kotikaupunkini kauppoihin ja Polishaholicin kynnet pääsevät niitä tutkailemaan. Lakka-arvosteluja kuvien kera on siis luvassa.


Kuvat julkaistu L'Oréal Finland Oy:n luvalla

Color Club Glitter Vixen

Glitter on erittäin trendikästä syksyn ja talven 08/09 kynsilakoissa. Piristystä pimeisiin syysiltoihin tuo Color Clubin Glitter Vixen kokoelma. Tämä kokoelma sisältää seitsemän näyttävää glitter lakkaa, joissa kirkkaaseen lakkaan on lisätty paljon keskikokoista ja säihkyvää glitteriä.

Tänään esittelyssä tämän kokoelman violetti, Tru Passion ja upea hologrammilakka Magic Attraction. Runsaasta glitteristä huolimatta lakat näyttävät tyylikkäiltä ja muistattehan, että nainen ei ole koskaan liian nuori tai vanha käyttämään näyttäviä kynsilakkoja ;)

Molemmat lakat olivat pullossa koostumukseltaan paksuja, jopa geelimäisiä. Siitä huolimatta tai juuri sen takia ne kuitenkin levittyivät kynnelle tasaisesti. Lakka kuivahti nopeasti pintakuivaksi ja lopullisessa manikyyrissä kaksi kerrosta kuivui Poshen kanssa erittäin pikaisesti. Ilman päällyslakkaa pinta jää karkeaksi ja itse laitoin glitterlakan päälle vielä kaksi kerrosta Poshea pintaa siloittamaan. Lakan poistaminen sitten taas, kuten kaikkien glitterlakkojen kanssa, on ikävämpi operaatio. Upea lakkaus kuitenkin on tämän vaivan arvoinen.

Molemmissa swatch kuvissa kynnellä on yksi kerros aluslakkaa ja kolme kerrosta Glitter Vixen lakkaa. Normaali manikyyrissä alus- ja päällyslakan kanssa kaksi kerrosta Glitter Vixen lakkaa on riittävä määrä.

Kuvat eivät valitettavasti tee lakoille oikeutta vaan glitter näyttää luonnossa hienojakoisemmalta ja lakkaus on erittäin siistin ja kauniin näköinen. Myös Tru Passion lakan pienet sävyvivahteet eivät toistu kuvissa kunnolla.


Color Club Glitter Vixen, sävy Tru Passion


Color Club Glitter Vixen, sävy Magic AttractionViimeisessä kuvassa vielä valmis manikyyri Magic Attraction lakalla. Aluslakkana OPI Nail Envy Soft & Thin x2, Magic Attraction x2 ja päällä Poshe x2. Aivan upea ja näyttävä lakkaus!

Polishaholic goes Bling Bling and loves it!!

Nämä lakat saapuivat Nailfix-verkkokaupasta, josta löydät myös tämän kokoelman viisi muuta sävyä.

EDIT... Nyt on pakko vielä sen verran huomauttaa, että Magic Attraction lakka ei luonnossa ole niin tumma kuin miltä se varsinkin ylemmässä kuvassa vaikuttaa. Kirkas keinovalo näyttää myös suurentavan glitterin kokoa. Lakka on siis todellisuudessa jonkin verran vaaleampi ja glitter huomattavasti hienojakoisempaa.

Tuesday, November 4, 2008

Päivän kynnet

Myös uutuuskokoelmien ulkopuolelta löytyy todella upeita kynsilakkoja, niinpä tässä kohtaa onkin ensimmäisen "Päivän kynnet" postauksen aika. "Päivän kynnet" jutuissa esittelen vanhemmista kokoelmista tuttuja, vielä saatavilla olevia sävyjä, sekä kaupan hyllyiltä eri merkkien perusvalikoimista löytyviä lakkoja.

Ensimmäisenä vuorossa on luonnollinen manikyyri johon on käytetty Lumene Quick & Chic, 23 Hold My Hand/Kosketus ja Lumene Natural Code Mini Nail Polish, 3 Be Happy lakkoja.

Lumene Natural Code Mini Nail Polish, 3 Be Happy on mukavan oloinen lakka pikkuisessa pullossa. Pienestä koostaan huolimatta sivellintä on helppo käyttää. Minunlaiselleni kynsilakkaholistille myös pullon pieni koko on ainoastaan plussaa. Tämän kokoinen lakka on joskus mahdollista käyttää jopa loppuun.

Lakan koostumus oli siveltimessä vahvan oloista, mutta se levittyi kynnelle hyvin ja tasaisesti. Tällä lakkasävyllä saat nopeasti siistit ja huolitellun näköiset kynnet. Läpikuultava, luonnollinen sävy, joka vaalentaa aavistuksen oman kynnen väriä. Alle 4 euron hintaan tällä lakalla onkin kiva hinta-laatusuhde.

Lumene Quick & Chic, 23 Hold My Hand/Kosketus sävyä on tässä lakkauksessa käytetty ainoastaan kynsien kärjissä. Maidonvaalea, semi-peittävä lakka olikin omiaan luonnollisen lookin jatkeeksi. Ranskalaistyylinen lakkaus muuttuu pehmeämmäksi käyttämällä tämän sävyistä lakkaa. Tämäkin lakka levittyi hyvin ja jo yksi kerros riitti vaalentamaan kynsien kärkeä, kahdella kerroksella saa tietysti enemmän peittävyyttä.


Tässä manikyyrissä käytin:

Aluslakkana OPI Nail Envy Soft & Thin x2

Koko kynnellä Lumene Natural Code Mini Nail Polish,
sävy 3 Be Happy x2

Kärjissä 1 kerros Lumene Quick & Chic,
sävyä 23 Hold My Hand/Kosketus

Päällä pikakuivattava Poshe.

Manikyyri kuivui nopeasti ja on omaan silmääni kauniin luonnollinen.

Monday, November 3, 2008

Kynsilakka shoppailua!

Hauskaa maanantaita rakkaat lukijat, toivottavasti viikkonne on alkanut hyvin. Tällä kertaa vuorossa on lupaamani katsaus nettiostamisen saloihin. Monia blogissani mainittuja kynsilakkamerkkejä voi ostaa myös netin kautta. Kynsilakkoja myyviä nettikauppoja löytyy sekä Suomesta, että ulkomailta. Ammattilaislakkoja saa Suomessa myös kynsistudioista ja OPI lakkoja löytyy esimerkiksi Stockmannilta ja Stockmann Beauty sekä Kicks myymälöistä.

Ulkomailta ostamisen etuna on halvemmat hinnat ja suuret valikoimat sävyjen ja merkkien suhteen. Toisaalta heikompana lenkkinä ovat pitkät toimitusajat, väärän tuotteen vaihtomahdollisuudet ovat vähäiset, kaikki asiointi pitää hoitaa englanniksi ja tarvitset myös luottokortin tai Visa Electronin (ei käy kaikkialla).

Kaikilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta tai edes halua ostaa ulkomaisista nettikaupoista. Niinpä onkin hyvä, että lakkashoppailuun löytyy myös kotimainen vaihtoehto. Nailfix-verkkokauppa myy mm. Color Clubin ja Essien lakkoja sekä Art Club koristelulakkoja. Sieltä löydät myös maailman parhaat pikakuivattajat, Seche Viten ja Poshen. Verkkokaupan laajasta valikoimasta löytyy paljon muitakin tuotteita ja se onkin ehdottomasti katsastamisen arvoinen vaihtoehto kynsilakoista ja kosmetiikasta kiinnostuneille. Nailfix-verkkokaupassa voit maksaa esim. Nordean ja Osuuspankin verkkomaksuilla, joten et välttämättä tarvitse edes luottokorttia. Nailfix postittaa suurimman osan tilauksista 24 tunnin kuluessa ja tilaus tulee kotiin vain 4 euron postikuluilla.

Ulkomaisista vaihtoehdoista olen itse suosinut eniten 8ty8beauty.com nettikauppaa, halvimpien hintojensa takia. Sieltä tilatessa 1 - 6 kynsilakkapulloa tulee perille 13 dollarin postikuluilla. Tilauksen tekeminen tänne saattaa joskus olla hieman sekavaa ja ensikertalaisen kannattaakin ennen tilauksen tekemistä varmistella postikuluja ja muita mieltä askarruttavia kysymyksiä sähköpostitse. Posteihin vastaaminen tässä nettikaupassa on melko hidasta, joten kärsivällisyyttä tarvitaan. Tilauksen vihdoin mentyä läpi lakat saapuvat yleensä 2 viikon kuluessa Flat Rate kirjekuoressa. 8ty8Beautyssa Visa Electron ei aina toimi, joten luottokortti tai PayPal tili on hyvä olla olemassa. Itse maksan tilaukseni tänne aina PayPalia käyttäen.

Toinen varteenotettava nettikauppa on Head2ToeBeauty.com. Täältä saat 1 - 4 pulloa 11.90 dollarin ja 5 - 7 pulloa 15.10 dollarin postikuluilla. Nämä hinnat ovat halvimman vaihtoehdon, USPS First Class Mail International, mukaan. Tuolla vaihtoehdolla tilatessasi et saa seuranta-koodia ja tilauksen kadotessa kauppa ei ole siitä vastuussa. Tähän mennessä kaikki tilaukseni ovat kuitenkin tulleet perille. Jos haluat tilata suuremman määrän kerralla kannattaa täältäkin varmistella postikuluja sähköpostitse ennen tilauksen tekemistä.

Nail De Royale verkkokaupasta saat mm. Zoya ja Nubar merkkien kynsilakkoja, joita ei edellämainittujen nettikauppojen valikoimista löydy. Suosittelen aina tarkistamaan postikulut sähköpostilla ennen tilauksen tekemistä.

Kynsilakkoja voi joskus metsästää myös eBayn ihmemaasta. Sinne tarvitset eBay tunnukset ja PayPal tilin.

Ulkomailta tilaamisessa on omat niksinsä ja aloittelijan kannattaakin olla varovainen. Ensimmäistä tilausta tehdessä on syytä ottaa yhteys nettikauppaan ja varmistaa postikulut sekä toimitustavat haluamillesi tuotteille. Myös kärsivällisyyttä vaaditaan sillä joskus saattaa kulua viikkokin ennen kuin saat viestiisi vastauksen. Muistathan myös, että koskaan EI saa lähettää luottokorttitietoja sähköpostilla sillä ne voivat helposti joutua vääriin käsiin.

Ennen EU-alueen ulkopuolelta tilaamista on tarpeellista tutustua myös Tullin määräyksiin. Kosmetiikkaa tilatessa kannattaa varmuuden vuoksi jättää tilauksen kokonaisarvo postikuluineen alle 44 euron, jolloin et joudu maksamaan veroja tilauksestasi.

Hyviä shoppailuhetkiä!

Saturday, November 1, 2008

Vaihtelu virkistää?

Sitten seuraa kysymys teille rakkaat lukijat. Vaihteletteko te lakkoja vuodenajan mukaan? Keväällä väriä pintaan, kesällä nudea ja luonnollista, syksyllä dramaattisempaa, jne. Mikä on juuri sinun lakkauskiertokulkusi vai meneekö se aina ihan fiiliksen mukaan, vuodenajasta välittämättä?

Entä käykö näyttävä lakkaus mielestänne asusteesta, jolloin muuten vaikkapa mustaan kokonaisuuteen voisi yhdistää kirkkaankeltaiset kynnet? Vai yhdistättekö aina lakkauksen esimerkiksi meikin sävyyn?

Mikä sitten taas on kynsien suhteen teille ehdoton EI! ?

Näihin mietteisiin jätän teidät viettämään hauskaa viikonloppua ja Polishaholic palaa asiaan maanantaina. Silloin onkin vuorossa juttua nettiostamisesta.

Hyvää viikonloppua kaikille!

Nail Polish Collections osa II

Viime kerralla käytiin läpi lähinnä Syksyn 2008 kokoelmia ja tällä kertaa keskitytään enemmän joulun ja talven ajan kokoelmiin.

Aloitetaan kuitenkin viime postauksesta unohtuneella Rescue Beauty Lounge kokoelmalla. RBL on vaikeammin Suomeen tilattava merkki (ainakaan kohtuullisella hinnalla), mutta syksyn kolme uutuussävyä ansaitsevat kuitenkin maininnan. Erityisesti oliivinvihreä No More War sävy on tämän blogaajan mieleen ja sitä yritänkin kuumeisesti itselleni metsästää.

Sitten itse asiaan...

OPI Holiday In Toyland kokoelma sisältää jälleen 12 lakkaa. Kuuden punaisen sävyn vastapainoksi löytyy myös melko nudea ja hiilenmustaa. Tästä kokoelmasta näette makupaloja lähitulevaisuudessa. Sitä ennen kokoelman sävyjä voi ihastella esimerkiksi 8ty8Beautyn sivuilta.

Dior Night Diamond Christmas 2008 Look sisältää kaksi uutta sävyä. Valikoimiin jäävä musta Black Sequins, hienolla hopeashimmerillä ja Limited Edition, hopeinen glitterlakka Pure Diamonds.

China Glaze on julkaissut syksyksi/talveksi Rodeo Divan lisäksi kaksi muutakin kokoelmaa. Bahama Blues on kuuden eri sinisen sävyn kokoelma ja Operation Color sisältää nimensä mukaan paljon värikkyyttä. Nämä kokoelmat ovat kivaa vaihtelua syksyn tummiin ja dramaattisiin värisävyihin ja ne tuovatkin mukavasti pirteyttä pimeisiin talvi-iltoihin sekä väriä keväthangille.

CG julkaisi myös kauniin Sleigh Ride, kolmen sävyn joulukokoelman. Tästä joulukokoelmasta tulen tekemään paremman esittelyn swatcheineen tulevaisuudessa.


Zoya Flourish Winter 08 kokoelmassa on kuusi kimaltelevaa lakkasävyä ja on henkilökohtainen suosikkini talven kokoelmista. Tämän kokoelman kaikki sävyt eroavat toisistaan huomattavasti ja se onkin melkoinen Must Have kokonaisuudessaan. Tämäkin kokoelma tulee esittelyyn heti kun se maailman ääristä minulle kotiutuu.

Essie Winter Collection sisältää kuusi uutta sävyä. Tämä kokoelma on edelleen aika tummanpuhuva, lukuunottamatta kullansävyistä Shifting Power lakkaa. Itseäni näistä sävyistä eniten kiinnostaa räväkän lila Sexy Divide sävy.

Color Club on julkaissut myös 24 pullon One & Done kokoelman josta kauniita sävyjä löytyy vaaleasta tummaan. Color Club markkinoi uutta sarjaansa ensimmäisenä ympäristöystävällisenä ammattikynsilakkana.

Yleisesti voi sanoa, että talven kokoelmissa on taas käytetty rohkeammin värejä ja lähestyvän kevään voi aistia. Edelleen löytyy kuitenkin myös elegantteja ja dramaattisempiakin sävyjä. China Glazen Bahama Blues kokoelman kylmät siniset sopivat loistavasti helmikuun aurinkoisille hangille ja Zoya Flourish kokoelman sävyistä osa sopii ihanan alkukevään piristykseksi. Sitä odotellessa voi juhlistaa Joulua Sleigh Ride kokoelman hauskoilla glitterlakoilla.