Friday, October 31, 2008

Hurmaavaa mustikkajugurttia à la OPI

OPI La Collection De France kokoelmasta esittelen tällä kertaa Parlez-Vous OPI? lakan. Tämäkin sävy on uniikki ja aika vaikeasti kuvailtava. Minulle tulee ensimmäisenä mieleen mustikkajugurtti, hämyinen lila sävy. Kertakaikkiaan tyylikäs creme lakka, joka sopii sekä toimistoon, että yökerhoon. Myös tämä kohoaa korkealle lempilakka listassani.

Katseeni kiinnittyy koko ajan upean värisiin kynsiini ja juuri tälläisten sävyjen toivossa jaksaa tutkia peräjälkeen ilmestyvien kokoelmien loputonta kirjoa.

Lakan koostumus oli hiukan paksumpi kuin saman kokoelman You Don't Know Jacques! lakassa, mutta silti nätisti ja helposti levittyvä. Peitti hyvin kahdella kerroksella. Kuivuu kynnelle hieman tummemmaksi kuin miltä pullossa näyttää.Kuvassa OPI Nail Envy x2, OPI Parlez-vous OPI? x2 ja top coatina Poshen pikakuivattaja. Kuva otettu jälleen kirkkaassa keinovalossa ilman salamaa. Auringon valon/paisteen puute vaikeuttaa kynsilakkojen kuvaamista huomattavasti, mutta se on sellainen asia johon tähän aikaan vuodesta on Suomessa vaikea vaikuttaa, eli kevätaurinkoa odotellessa...

Thursday, October 30, 2008

IsaDora Wonder Nail Spellbound Black

Näin huomisen Halloweenin kunniaksi esittelyyn musta kynsilakka, IsaDora Hot Stuff Trendimeikki 2008 kokoelman 185 Spellbound Black.

Pullossa todella kauniin näköinen musta lakka, minun silmääni, petrolin värisellä shimmerillä. Kynnellä kuitenkin pienoinen pettymys, koska kauniin värinen shimmer tuntuu katoavan lähes kokonaan ja näkyy vain kirkkaassa valossa. Lakan koostumus oli melko paksua ja jäykän oloisen siveltimen takia hiukan hankala levittää. Mustan lakan ystäville varmasti kuitenkin mielenkiintoinen uutuus.


Kuvassa jälleen aluslakkana OPI Nail Envy x2, IsaDora 185 Spellbound Black x2 ja päällä Poshe. Kuvan laatu ei valitettavasti ole paras mahdollinen ja olemattomista kuvaustaidoistani, sekä viimeisiä vetelevästä digikamerastani johtuen en saanut vangittua kunnolla pullossa näkyvän shimmerin sävyä.

Happy Halloween!

Suomessahan Halloween ei ole mikään supersuosittu juhla, mutta Amerikassa sitä varten julkaistaan jopa erikoiskynsilakka paketteja. Täällä olen kyllä nähnyt valmiiksi koristeltuja Halloween aiheisia tekokynsiä, mutta en erityisiä kynsilakkoja. Valitettavasti tänäkin vuonna heräsin kuitenkin juhlaan liian myöhään, enkä ehtinyt enää metsästää itselleni tarvikkeita upeita kynsiä varten. Maailmalta on kuitenkin saatavilla esimerkiksi seuraavanlaisia juttuja...

OPI Halloween Set 2008 Get In-Spider-ed! sisältää 4 lakkaa, joista yksi hohtaa pimeässä, sekä arkin Halloween aiheisia kynsitarroja.


Myös China Glazelta löytyy oma pimeässä hohtava top coat Ghoulish Glow

Wednesday, October 29, 2008

Syksy/Talvi 2008

Syksyn ja talven trendinä on tummat ja syvät lakkasävyt. Useista kokoelmista löytyy taatusti kynsilakka jokaisen makuun. Itselleni en ole ostanut vielä suurinta osaa näistä sävyistä. Kuvailen kuitenkin kokoelmia parhaani mukaan ja perustan arvosteluni myös muiden blogaajien ottamiin swatch kuviin ja merkkien omiin nettisivuihin, sekä omiin havaintoihini paikallisten kauppojen kosmetiikka osastoilla.

OPI La Collection De France sisältää 12 eri sävyä. Tyylikäs ja kaunis kokoelma, johon on hyvin vangittu ranskalainen eleganssi. Sävyjä löytyy vaaleasta, lähes nudesta Tickle My France-Y lakasta, kirkkaan punaiseen A Oui Bit Of Red ja dramaattisen tummaan Eiffel For This Color sävyihin.

China Glaze Fall 2008 Rodeo Diva Collection on henkeäsalpaava 12 sävyn kokoelma. Tästä kokoelmasta lähes jokainen sävy on nappiostos ja näitä tulette näkemään tässäkin blogissa, kunhan pakettini rantautuvat Suomeen. Monen mielestä syksyn coolein kokoelma.

Essie Fall Collection sisältää 6 herkullista punaista sävyä.

Color Club Dance To The Musique on myös 6 sävyn kokoelma. Vaikka tiedänkin toistavani itseäni, niin senkin uhalla kuvailen tämänkin kokoelman sävyjä herkullisiksi. Color Club on julkaissut myös upean 7 sävyn Glitter Vixen kokoelman.

Lippmann Collection julkaisi syksyksi 4 uutta sävyä ja useista muista kokoelmista poiketen joukossa oli myös hopeanvalkoinen, Rhapsody In White lakka. Kolme muuta sävyä olivat punainen Stop And Stare, musta Fade To Black ja syvän, tumman violetti Pump Up The Jam (Lippmann kuvailee sävyä Boysenberry bijoux sanoilla).

IsaDora Hot Stuff Trendimeikki 2008 ja sen 3 uutta kynsilakkasävyä ovat myös tummanpuhuvia shimmerlakkoja.

Myös Mavala on julkaissut oman 6 lakan kokoelmansa.

Kokoelmia ovat varmasti julkaisseet myös monet muut merkit, mutta nämä tuli mainittua tällä kertaa. Seuraava kokoelmakatsaus tulee keskittymään Talvi ja Joulu 2008 kokoelmiin.

Herkullista ruskeaa à la OPI

Ta-daa, nyt on lakkaesittelyn vuoro. OPI You Don't Know Jacques! saa kunnian astua parrasvaloihin ensimmäisenä. YDKJ lakka on OPI:n La Collection De France Fall/Winter 2008 kokoelmasta.

Pulloa katsoessa ei ensimmäisenä tule mieleen, että onpa kaunis sävy, mutta tämä lakka on todella ostamisen arvoinen. Upea ja todella ainutlaatuinen harmaan-ruskea, taupe sävy. Elegantti lakka kunnon asenteella. Tästä tuli kertaheitolla yksi lempilakoistani. Ruskea sävy jossa on potkua, mutta ei silti ole liian hyökkäävä. Piristävä vaihtoehto mustasta pitävälle ja vähän extremeä ranskalaisen manikyyrin ystäville. Tässä lakassa on jokaiselle jotakin. I'm in love!!

Lakan koostumus oli erittäin hyvä, jopa yllättävän ohut creme lakaksi. Helppo levittää ja peitti hyvin kahdella kerroksella. Pysyvyys tuntuu myös taatulta OPI laadulta.


Kuva otettu kirkkaassa keinovalossa ilman salamaa (pahoittelen kynnen pinnalla näkyviä ikäviä heijastuksia). Kuvassa aluslakkana OPI Nail Envy Sensitive & Peeling x2, OPI You Don't Know Jacques! x2 ja Poshen pikakuivattava päällyslakka.

You Don't Know Jacques! lakka ostettu Stockmann Beautysta hintaan 14,90 €

La Collection De France kokoelmasta esittelyyn tulossa vielä ainakin Tickle My France-Y, We'll Always Have Paris ja Parlez-Vous OPI? lakat

Tuesday, October 28, 2008

Aluslakka ja päällyslakka

Muistathan aina kynsiä lakatessasi, että värilakan lisäksi tarvitset myös sekä alus- että päällyslakan.

Aluslakkoja (Base Coat) löytyy lähes jokaiselta kynsilakkamerkiltä, eli varmasti löytyy jokaisen kynnelle ja budjetille sopiva vaihtoehto. Aluslakka suojaa kynttä värjäytymiseltä, tasoittaa kynnen pintaa, kiinnittää värilakan tehokkaammin ja parantaa pysyvyyttä.

Itse käytän usein aluslakkana OPI:n Nail Envy kynnenkovettajia Sensitive & Peeling ja Soft & Thin


Päällyslakkoja (Top Coat) löytyy myös lähes joka merkiltä. Päällyslakka tekee kovan pinnan, lisää usein kiiltoa sekä suojaa ja pidentää lakkauksen kestoa. Päällyslakoista löytyy myös pikakuivattavia versioita. Itseltä löytyy tällä hetkellä ainoastaan Poshe Super-Fast Drying TopCoat joka minulla toimii erinomaisesti.


Seuraavana kokeiluun on tulossa Seche Vite Dry Fast Top Coat. Tätä päällyslakkaa ovat monet ulkomaiset bloggarit ylistäneet ja pakkohan se on itsekin testata. Kehuja on myös kerännyt Lippmann Addicted to Speed ja sen taidan metsästää kokoelmiini seuraavaksi.

Tilaan suuren osan lakoistani ulkomaisista nettikaupoista. Teenkin niistä ja lakkojen ostamisesta ihan oman postauksen lähitulevaisuudessa. Seuraavassa postauksessa kuitenkin päästään jo itse asiaan ja esittelen upean sävyn suosikki lakkamerkiltäni OPI:lta.

Kaiken A ja O

Kauniin meikin pohja on hyvin hoidettu ja kaunis iho. Sama pätee kynsien lakkaukseen. Upeinkaan lakka ei näytä hyvältä kuivuneiden ja repaleisten kynsinauhojen rinnalla. Tie kauniiden kynsien saavuttamiseksi alkaa käsien hoidosta. Varsinkin näin talven ja kylmempien ilmojen lähestyessä iho joutuu koville ja kuivuu helposti. Siispä oikea hoito ja kosteutus on ensiarvoisen tärkeää.

Itse pyrin tekemään kotimanikyyrin vähintään kerran viikossa, aina lakan vaihdon yhteydessä. Useimmiten se noudattaa tälläista kaavaa:

  1. Poistan vanhat kynsilakat (tähän käytän Maybellinen vihreää, asetonitonta kynsilakan poistoainetta), pesen ja kuivaan kädet.
  2. Viilaan kynnet tarpeen mukaan sopivan pituisiksi ja mallisiksi. Käytän aina lasiviilaa. Huolitelluissa käsissä kaikki kynnet ovat samanpituisia ja mallisia.
  3. Liotan käsiä lämpimässä vedessä pehmentääkseni kynsinauhat ja puhdistan vielä kynsien aluset ja kynsinauhojen alueet pehmeällä kynsiharjalla. Voit käyttää myös kynsinauhavettä.
  4. Irroittelen kynsinauhat appelsiinipuuntikkua apuna käyttäen.
  5. Kynnet on nyt muotoiltu ja kynsinauhat siistitty. Seuraavaksi kuorin vielä käsien ihon kuorinta-aineella. Kuolleen ihosolukon poistaminen auttaa kosteusvoiteen imeytymistä.
  6. Seuraavaksi vuorossa on kosteutus. Itse vaihtelen kosteusvoiteita aika usein. Kesällä kevyempiä ja talvella voimakkaammin kosteuttavia voiteita. Viimeksi rasvasin kädet ihan vanhalla kunnon Helosanilla. Levitän käsiin runsaasti rasvaa ja hieron sitä ihoon, kynsinauhoihin ja kynsiin välillä jopa puoli tuntia. Hieron erityisesti sormenpäiden ja kynsien aluetta verenkierron parantamiseksi. Lopuksi annan rasvan vielä imeytyä ihan rauhassa hetken aikaa.
  7. Puhdistan ylimääräisen rasvan kynsistä ja käsistä. Kynnet pyyhäisen Neo-amisept puhdistusaineella irrottaakseni pinnasta rasvan. Annan kynsien vielä hetken kuivahtaa ennen lakkausta.
  8. Levitän kynnelle kaksi kerrosta aluslakkaa. Minulla on ohuet ja helposti katkeavat kynnet, joten olen kokenut kaksi kerrosta paremmaksi yhden sijaan. Annan lakkakerrosten kuivua kunnolla.
  9. Aluslakan kuivuttua levitän 2 - 3 ohutta kerrosta värilakkaa, antaen kerrosten kuivua levitysten välillä. Lakkaa ei kannata ottaa siveltimeen liikaa kerralla ja kolme ohutta kerrosta onkin parempi kuin kaksi paksua. Pienet lipsahdukset saa kätevästi siistittyä appelsiinipuuntikulla ja mahdollisesti suttaantuneet kynsinauhat peseytyvät puhtaaksi seuraavana aamuna suihkussa. Lakan levittämisessä kannattaa olla mahdollisimman tarkka ja välttää hutilointia.
  10. Viimeistelen lakkauksen pikakuivattavalla päällyslakalla (tuotteista lisää seuraavassa postauksessa).
Käsienhoitoa ei kannata alkaa tekemään kiireessä. Minulta kuluu yleensä lähemmäs kaksi tuntia kaiken tuon tekemiseen. Ajoitankin hoito-operaation aina television katselun yhteyteen ja ilta-aikaan, jolloin kaikki kotityöt on jo tehty ja kynsien lakkaus saa rauhassa kuivua tarpeeksi kauan.

Aina välillä on jokaisella kiireitä ja kynsien lakkaus ei ole arvojärjestyksessä ensimmäisenä. Jos tiedän lakkauksen vaihtovälin venyvän normaalia pidemmäksi, lisään värilakkakerroksen ja päällyslakan vanhan lakkauksen päälle parin päivän jälkeen. Tämä kannattaa tehdä jo ennen kuin vanha lakkaus alkaa lohkeilemaan. Näin kynnet pysyvät huolitellun näköisinä pidempään.

Jos kädet ja kynnet ovat päässeet huonoon kuntoon, niitä ei kerralla saa kauniiksi. Pitkäjänteinen ja huolellinen hoito tuottaa kuitenkin taatusti tuloksia. Kärsivällisyys kunniaan tässäkin asiassa. Myös monipuolinen ravinto ja mahdolliset lisäravinteet (esim. Piimaa ja Biotiini) edesauttavat kynsien kasvua kauniiksi ja vahvoiksi.

Joka päiväinen käsien ja kynsinauhojen rasvaus on tärkeää. Myös säännöllinen öljyäminen tekee hyvää kynsinauhoille (tähän käy myös ihan tavallinen keittiön kaapista löytyvä oliiviöljy). Älä koskaan pure tai revi kynsinauhojasi. Älä myöskään käytä kauniita kynsiäsi työkaluina esim. purkkien avaamisessa tai tarrojen repimisessä, kynsi saattaa katketa tai kynsilevyt irrota toisistaan aiheuttaen liuskottumista. Käsien turhaa liottamista vedessä kannattaa myös välttää ja tiskatessa suosittelenkin käyttämään kumihansikkaita.

Muistathan siis hoitaa käsiäsi säännöllisesti ja pitää kyntesi huoliteltuina. Poista vanha lakka aina ennenkuin se alkaa lohkeilemaan ja on epäsiistin näköinen. Älä koskaan anna lakkauksen vain kulua pois. Kauniit kynnet aiheuttavat kynsilakka addiktiota ja saavat myös muilta ansaitsemaansa huomiota ;)

Monday, October 27, 2008

Lakkablogaamista

Innolla olen rynnännyt kynsilakkojen ja toinen toistaan upeampien sävyjen maailmaan. Nyt haluankin jakaa intohimoni kynsilakkoja, lakkamerkkejä ja -sävyjä kohtaan Teidän kanssanne. Yritän testata, arvostella ja kuvata niin Suomesta, kuin ulkomailtakin saatavia kynsilakkoja, säilyttäen tasapainon ammattilais- ja ns. markettilakkojen välillä.

Koska budjettini on rajallinen, en todennäköisesti tule testaamaan kokonaisia kokoelmia yhdeltä merkiltä. Yritän kuitenkin pitää tarjonnan mahdollisimman monipuolisena sekä esitellä linkkejä eri lakkamerkkien kokoelmiin ja pysytellä mukana kauden trendeissä.

Mahdollisuuksien mukaan tulen kertomaan lakkojen ostopaikat ja hinnat, jotta lakat olisivat helposti myös lukijoideni saatavilla.

Blogin päivittyminen tulee irl-kiireistä riippuen olemaan säännöllisen epäsäännöllistä. Kirjoitus- ja kielioppivirheisiin ei kannata kovin suurella intohimolla pureutua. Yritän pitää tekstin mahdollisimman helppolukuisena, mutta virheitä sattuu kaikille.

Kommenttien jättäminen on suotavaa, jotta tiedän edes jonkun tätä blogia lukevan. Toiveita lakkaswatcheista, vertailuista ja arvosteluista otetaan myös ilolla vastaan ja toteutetaan mahdollisuuksien mukaan. Toivottavasti viihdytte seurassani :)